rd_image-1

2016 was een jaar van hoogtepunten en dieptepunten. Misschien wel het meest emotionele jaar in mijn leven, met zowel tranen van verdriet als tranen van blijdschap. Lees hieronder mijn hoogte en dieptepunten. En heb ik plannen voor 2017? Je lees het nu!

Oudjaarsavond 2015

Was er eigenlijk 1 als altijd. Weinig bijzonderheden. We waren dat jaar wel bij vrienden met een kleine baby. Dat vond ik extra leuk. We hadden eigenlijk net bedacht zelf ook zwanger te willen worden, en dan heb je zo’n mini toch net iets anders in je armen. Ik was gestopt met de pil 2 weken daarvoor. We hadden een mooie avond, en wensden om middernacht natuurlijk dat het ons gegunt zou zijn. En.. net als ieder jaar hadden we als voornemen weer te gaan lijnen. Maar dan wel pas op 2 januari natuurlijk.. want laat slapen=slecht eten. Zoals ieder jaar moest ik om 00.00 precies een traantje laten. Dit is al jaren een emotioneel moment voor mij, dat aftellen.. en dan al het vuurwerk. Geen idee waarom, maar brullen is standaard.

Een nieuw jaar

1 Januari is een heerlijke dag. Bij het schrijven van de datum, of het zien van een lege agenda voelt je hoofd ook leeg. Natuurlijk is het “maar” een datum, maar die datum geeft me altijd veel positieve energie. Weer een mooi jaar tegemoet. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik begon met sporten en schreef me in bij Personal Body Plan. Want ik wilde een kindje, en het liefst nog wat kilo’s kwijt voor ik zwanger zou raken. Dat zwanger raken zou vast langer duren, jarenlang ( ongeveer 15 jaar) de pil geslikt, en een hoog BMI. Dus tijd om af te vallen was er wel!

Werk

Op werk kwamen er nieuwe kansen voorbij. Een andere functie waar ik interesse in had, en ook zouden mijn contracturen omhoog kunnen. Ik was nog niet zwanger, en dacht dus “dit is het juist moment!”. Ik heb mijn werk altijd leuk gevonden, en besteedde er soms al meer dan mijn contracturen aan, dus voor mij was een hoger contract alleen maar een fijn idee. Dat contract zou in Maart ingaan!

Zwanger

Toen ik er in Februari achterkwam dat ik zwanger was heb ik gejuicht van blijdschap. En ongeloof. Zo snel?? Helaas werd ik vrij snel ziek. Wat gevolgen had voor mijn ambitie voor mijn nieuwe functie, en ook mijn hogere contract ging niet door. Bijzaak natuurlijk, want er groeide een klein wondertje in mij!

Moeder zijn

21 Oktober om 11.15 was het dan eindelijk zover. Gek eigenlijk. Iets waar je 11 maanden eerder over droomde was er ineens. Kleine Julian. Onze mooiste creatie. Ik was moeder. Dat was wennen, e en dat is het nog steeds. Maar wat is hij mooi, en wat is HET mooi. Ik ben trots, trots op hem , trots op ons gezin. En wat ben ik met een goede man getrouwd. Zo lief, zo zorgzaam, en zo’n goede vader. En uiteraard onwijs knap, en sexy en slim.. maar dat kunnen jullie ook zien op foto’s. Haha.

Mijn liefje

21 December kende ik mijn man al 10 jaar! 10!! Kun je het geloven? Wat waren we jong..en wat is de tijd snel gegaan!! Ik zie hem nog op de dansvloer staan.. en herinner me alles heel goed ban die avond. Komend jaar zijn we ook 10 jaar samen. Hoe we dat gaan vieren moeten we nog beslissen, maar dit gaan we zeker niet aan ons voorbij laten gaan.

Dieptepunten

 • Mijn lieve opa en oma zijn er niet meer, en konden mijn zwangerschap niet meemaken. Ook kan Julian ze niet leren kennen en dat doet pijn. Heel veel pijn.
 • Ik ben zeker 8 van de 9 maanden van mijn zwangerschap ziek geweest. Lag grotendeels op bed. Heb mijn lijf leeggekotst. Ik zag het echt niet zitten soms.
 • Ik heb geen “promotie” kunnen krijgen op werk, qua andere functie en meer uren.
 • We konden niet “genieten” van onze zwangerschap en doen wat we gedaan zouden hebben als ik me goed gevoeld had, zoals bijvoorbeeld een laatste lange reis samen voor Julian er zou zijn.

Hoogtepunten

 • Het besef dat je met de allerliefste man ever getrouwd bent. In goede en slechte tijden, en dat heeft hij voor de zoveelste keer bewezen dit jaar.
 • Mijn lichaam die mijn kindje voldragen heeft, ondanks het weinig eten, veel overgeven en ziek zijn.
 • Mijn geest, die me niet in de steek gelaten heeft terwijl ik er doorheen zat en het moeilijk had.
 • Alle lieve mensen die me zijn blijven steunen en er voor me waren tijdens mijn zwangerschap. That means a lot!
 • mijn 2 besties zijn ook beide zwanger, we waren alle drie tegelijk zwanger. Hoe bijzonder <3
 • Alle lieve mensen die ik via IG heb leren kennen!
 • De geboorte van Julian!!

2017

Wordt een mooi jaar. Ons eerste volle jaar als gezin. Wellicht een eerste vakantie als gezin. Spannend! Ook zal ik mijn werk moeten gaan combineren met moeder zijn, wat een hele klus zal worden. Daarnaast tijd voor mezelf vinden, mezelf weer terugvinden en gaan sporten zijn ook prioriteiten. Maar vooral wil ik in 2017 weer een mooi “normaal” jaar hebben. 1 waarin ik meer doe dan alleen op bed liggen!

Wat waren jullie hoogte en dieptepunten? En doelen voor 2017?

Leave a Comment