20170321_160855

Lekker cliche, maar wat gaat de tijd snel. Julian is deze maand alweer 5 maanden. Hoe dan? Hoe het met hem  gaat? Je leest het hieronder..

Oeps.. vergeten de 4 maanden update te plaatsen, maar hieronder lees je wat ik al geschreven had;

Waar is mijn kleine baby?

Sjonge jonge.. als ik kijk naar zijn babyfoto’s denk ik echt.. damn waar is mijn babytje gebleven. Nu moet ik me vast niet aanstellen, want ik hoor nog altijd ; ahhhhh als mensen hem zien. En dat zal nog wel even blijven. Want hij is om op te vreten!! Maar het echte kleine is er wel af. Maatje 50 lijkt eeuwen geleden en qua broekjes heeft hij nu al maat 68 ( oke, ze zitten een klein beetje ruim maar het scheelt niet veel). Truitje maat 62! Bij ons vorige bezoek aan het CB woog hij zo goed als 7 kilo. Tegen de tijd dat we weer moeten is dat meer dan een maand geleden, zal hij de 8 kilo halen? 8 kilo!! Ja.. dat denk ik echt. Hij wordt groot. Lekkere spekbenen en armpjes en als hij zich uitrekt neemt hij het hele verschoningskussen in beslag. En het badje? Dat is eigenlijk al veel te klein, meneer spettert erop los.. dus waterballet!

Het wordt steeds leuker

Dit meen ik echt, ook al mis ik hem ook wel als ik denk aan hoe klein hij was. Maar dat hele kleine betekend ook dat je niet zoveel met hem kan. Ik mis de krampjes totaal niet.. en het is erg fijn dat hij nu af te leiden is als hij verdrietig is. Ik kan hem in de box leggen, en hij kan dan heerlijk zelf spelen. Of op de bank, naast je liggen brabbelen terwijl je tv kijkt. Als hij in de kinderwagen zit kijkt hij om zich heen ( huilen gebeurd eigenlijk helemaal niet meer). En hij begint te brabbelen. Hele verhalen steekt hij af. En sinds een week heeft hij gillen ontdekt. Echt superlief. Echt omrollen doet hij nog niet, maar misschien oefenen we ook te weinig (loedermoeder). Wel vind hij op zijn buik liggen al iets leuker, al is het nog steeds zijn favoriete houding niet. Ben benieuwd wat het CB erover gaat zeggen.

Slapen

Over het algemeen gaat het.. met nadruk op “het gaat”. Zoals ik laatst al schreef vind ik het erg fijn om samen te slapen, maar heel veel uren pak je zelf helaas niet. Nou dacht ik dat aardig te kunnen handelen, maar nu met werk valt het me toch wel zwaar. Dus, wanneer mama er de kracht voor heeft.. zal ik hem zo nu en dan in zijn eigen bedje leggen. Maar hetzelfde geldt nog steeds; huilen is not done. Ik wil hem niet in slaap laten huilen, dus wil het niet dan houd het op en proberen we het later weer. Alle mensen die mij nu zeggen; “Maar het werkt..”. <– dat geloof ik maar ik wil het niet.

5 Maanden!

Inmiddels is hij vorige week 5 maanden oud geworden. En hebben we de afspraak van de 4 maanden prikken bij het CB achter de rug.

CB

Twijfel twijfel dit keer. Hardnekkige verkoudheid had ie, die niet overging. Ook papa en mama niet lekker. Koorts gehad, verhoging gehad .. hoesten en een snotneus. Op de dag vd prikken geen verhoging, en omdat ik toch 4 a 5 dagen thuis zou zijn erna besloten de prikken wel te geven. Zacht uitgedrukt; ik haat dat. Sta helemaal achter het vaccineren, maar wat voel ik me een loeder als ik hem lachend neerleg wetend wat komen gaat. Gatver. Nu hoeft hij pas met 11 maanden weer maar leuk is anders. Hij deed het wel goed, is daarna wel nog wat moe geweest en dreinerig. Die prikken deden hem dus geen goed maar het moet toch he. Maar.. de statistieken waren wel goed! Meneer heeft nét de 8 kilo niet gehaald, maar is wel al langer dan 68 cm. Wat gaat ie hard he. Hij groeit zó goed.

Spelen

Ohh wat vermaakt ie zich al goed! Alles wil hij vastpakken, met de voorkeur voor dingen die niet mogen zoals stekkers en mama haar haren haha. Alles wat rammelt en een felle kleur heeft is prachtig. Zo cool dat ie om zich heen kijkt en gewoon iets vastpakt! ( megatrotse moeder!). Ben elke keer weer verbaasd als ie uit het niks iets pakt. Hij ligt graag op de bank met een speeltje, en ook in de kinderwagen kan hij zich met een speeltje goed vermaken. Soms als we even ergens wat gaan drinken zit hij ook rustig te spelen, wie had dat gedacht een paar maanden terug? Ergens rustig koffie drinken. Wow! Heerlijk. Ga zelfs zelf met hem op het terras zitten. Just the two of us. Huilen? Dat doet ie eigenlijk niet.

Rollen

Toevalstreffer, begin maart. Van buik naar rug. Verder heeft ie er nog weinig zin in, maar we hebben geen haast!

Brabbelen

Naast het geluidjes maken, begint hij nu ook hele zinnen te brabbelen. Verschil in toonhoogte enz echt super schattig! Ook reageert hij op bepaalde woorden heel sterk door bijvoorbeeld te schaterlachen. Das pas leuk ❤.

Slapen

Slapen is geen hot topic meer. Hij slaapt nog steeds bij ons in bed. De nachten zijn nu rustig, al neemt hij vaak een slokje melk. Ik geniet er steeds meer van. Natuurlijk verlang ik wel eens naar ongestoorde slaap. Maar dit zou ik niet meer willen missen. In mijn volgende blog ga ik hier wat dieper op in!

Overdag slapen wordt ook minder. Hij is langere tijd wakker. Of hij overdag wel in zijn bedje slaapt? Uh nee. Op schoot, of in de kinderwagen. Of samen op de bank. Wil ik dit veranderen? Niet ten koste van alles, en kan hier goed mee leven.

Hapjes

Nou, enthousiast was ik toen we mochten beginnen met hapjes. Ook zegt het cb dat je vanaf 6 maanden al wel een maaltijd erin moet krijgen als vervanging van borstvoeding. Ik weet zeker dat dat ons niet gaat lukken. Maar denk ook dat hij gewoon geen honger heeft. Meerdere dingen geprobeerd, maar niks slikt hij door. Tips anyone?

Opvang en werken

Werken bevalt best weer goed, maar toch blijft het moeilijk hem weg te brengen. Zo erg dat ik besloten heb van 3 naar 2 dagen te gaan met werken. Gelukkig kon dit ook geregeld worden. Heel fijn! Nu is het voor mijn gevoel beter in balans! Happy mommy happy baby happy alles hè.

Julian doet het goed op de opvang. Dat is ook een geruststelling. Regelmatig krijg ik een leuke foto toegestuurd. Dat maakt mijn dag! Maar eerlijk is eerlijk, ben het liefst zelf bij hem en kan dan ook nooit wachten tot ik hem op kan halen.

Tot de volgende blog!

    1 reactie

  1. Zillah maart 29, 2017 at 8:21 am Beantwoorden

    Wauw gaat goed he! Fijn dat je meer rust hebt nu je minder werkt! En knap dat je de bv zo lang vol houdt. Xxx

Leave a Comment