IMG_20170413_140308

De een zal denken, een weekend maar? En die vliegt zelf met gemak de halve wereld over met een baby waar de ander al op kan zien tegen die 3 dagen ver van huis, ver van het vertrouwde patroon. Ik zag er niet tegen op, keek er naar uit zelfs maar mijn verwachtingen waren toch te hoog denk ik.

Doen waar je goed in bent

Voor Julian gingen manlief en ik zoveel mogelijk op stap. Uit eten, winkelen.. andere stad bezoeken, weekendjes weg en op vakantie. Als het werk het toeliet gingen we. Zonder nadenken. Want ja, eerlijk is eerlijk.. zonder kind heb je het eigenlijk nooit écht druk ( vind ik).

Aanpassen of doorgaan

Van te voren was ik erg stellig hierin. Ik zou Julian gewoon overal mee naar toe gaan nemen. Kan toch prima, met kind uit eten en weekendjes weg? En op vakantie ook. Tuurlijk iets meer organisatie maar het zou best haalbaar zijn.

Werkelijkheid

Waar ik voorheen geen beren op de weg zag, leerde ik wel van ons nachtje weg met oud & nieuw. Dat viel best wel ff tegen. Dat je zo druk bent met alles omtrent je baby, dat het rustig hapje eten.. lekker in bad en chillen op de hotelkamer er écht niet inzat. De keiharde werkelijkheid was zelfs dat we in de ijskou buiten rondjes liepen op de parkeerplaats. Alles om hem niet te laten huilen. Feestje vieren? Ver van dat!

Weekendje weg

Omdat manlief druk is met werk, en ik ook weer wat werk leek het ons toch leuk er even tussenuit te gaan. Omdat Julian overdag steeds beter te pas is, en zich beter kan vermaken leek het nu niet eens onmogelijk. Dan komt de afweging.. wat ga je doen? Buitenland of in NL en hotel of huisje? Uiteindelijk kozen wij voor een hotel. Puur omdat een huisje in dusverre geen meerderheid heeft qua ruimte etc, want hij slaapt bij ons.. ook liggen hotels vaak wat centraler. Zo gezegd zo gedaan. Dure suite geboekt met groot bad, midden in het centrum. Welliswaar NL, want dan is de reistijd te overzien.

Inpakken

Nou ben ik niet zo van het 6 x per dag verkleden etc op “vakantie” en dus hoeft er voor mij weinig mee qua spullen. Voor Julian nam ik 2 setjes per dag mee, een speelkleedje en een lading speeltjes. Luiers en doekjes haalde ik op de bestemming wel, scheelt weer sjouwen haha. Qua koffers/tassen viel het dus heel erg mee. Mar vergis je niet. Je hebt de kinderwagen, je eigen bagage.. en je baby. En dan heb je je handen vol zat.

Verblijf

Een hotel is wat dat betreft erg luxe. Je hebt een nette kamer, van alle gemakken voorzien. We hebben ervoor gekozen geen ontbijt erbij te doen na onze ervaring eerder dit jaar. Je zit toch niet echt op je gemak.. en om dat 19 euro p.p. te gaan betalen voor een uitgebreid buffet waar je niet lekker zit en niet lekker rustig kan eten leek ons zonde van het geld. Dus haalden we in de stad/supermarkt wat te eten. Zo ook het avondeten.. want jup; ook uit eten gaan met baby is niet wat het geweest is toen je nog met zijn 2en was. Om ongemak en frustratie te voorkomen dus maar italianse hapjes gehaald, en de andere avond sushi. Lekker op bed eten. Liggend, met tiet eruit. Jaloers? Haha.

Locatie

Bewust kozen we voor een centrale locatie. Zodat je in het centrum zit bij winkels. Kun je lekker lopen en winkelen. Al is dat winkelen er niet echt van gekomen, want ook dat is niet wat het geweest is.

Ontspannen 2.0

Wat ik altijd zo heerlijk vind aan hotels is het ligbad. Dit hebben we zelf niet en kijk er altijd zo naar uit om in een net iets te heet bad met een bruisbal te duiken. Nu ben ik ook 3 x in bad geweest. Geen uur tegelijk, maar max 15 min. Ik vind gewoon geen rust en ben sneller verveeld. Stom is dat.

Wat hebben we gedaan

Julian is lekker vaak in bad geweest met zijn babyswimmer en wat vond ie dat fantastisch! En wij dus ook. Echt genieten om hem zo blij te zien. Ook hebben we veel gelopen en hebben we elkaar alone time gegeven om wat rust te hebben. Helaas niet samen in bad en uitslapen.. maar je krijgt er veel voor terug toch?

Wat is er anders?

Samen is nu alleen. Elkaar vrije tijd en rust gunnen. Afwisselen. Dat samen dingen doen mis ik wel. Natuurlijk mis ik dat. Maar Julian daarvoor naar de oppas brengen gaat me nu nog tever. Eigenlijk vind ik de dagen dat het niet anders is al erg zat. Het gemis. Oppas regelen om iets leuks te gaan doen doen we nog niet. Knap als je dat wel kan, helaas ben ik daar niet zo goed in. Sowieso knap hoe mensen hun relatie combineren met het ouder zijn. Die dingen nog los kunnen zien, tijd met zijn 2en. Dreams ♡

Do’s en don’ts

Al met al hebben we wel een superleuk weekend gehad. Anders dat wel, maar wel erg leuk en mooi. Tijd doorbrengen als gezin is het allerbelangrijkste. Wat ik heb geleerd? Dat ik nog niet toe ben aan een lange vliegreis en een buitenlands verblijf.. maar wel weekendjes weg aandurf wat dichter bij huis.

Do’s

  • Vooral wél gaan
  • Zorg voor een kamer met ruimte voor een speelkleed of het onvermijdelijke rondlopen met de kinderwagen.
  • Eet relaxed op de hotelkamer
  • Genieten van je family-time. Je onthoud uiteindelijk de leuke dingen.
  • Centrale plek zodat je veel kan doen en zien.

Dont’s

  • Neem geen kamer op de 2e verdieping in een historisch pand, als de lift maar tot de 1e verdieping gaat. ( wisten we niet maar zie je ons al voor je? Die stijle trappen met kinderwagen.. aii).
  • M.b.t. bovenstaande, waren de kamers dus ook gehorig en das niet fijn als je kind eindelijk slaapt en je buren het gezellig hebben.
  • Denken dat je uit kan slapen of écht tot rust kan komen.. dan valt het zo tegen. Haha

Dikke respect voor ouders die wel lekker op reis gaan!

Leave a Comment