Zwangerschapsweek 37

Huh, 37 alweer?

Het valt me op dat de laatste weken voorbij vliegen, “opeens” ben je dan 37 weken zwanger, en kun je als mensen er naar vragen ( en geloof me, alsof iedereen het ruikt dat je op het einde loopt..) zeggen dat je nog maar 3 ( 3!!) weken hoeft. Gevolgd door : “maar ik hoop eerder”. Dat is zo’n beetje mijn standaard antwoord als mensen mij die vraag stellen. En niet omdat ik TE nieuwsgierig ben hoor, dat valt gek genoeg mee, maar zat ben ik het wel, al klinkt dat niet erg aardig want ben natuurlijk dolgelukkig met die mini in mijn buik ( waar hij veilig zit en dat is een fijn gevoel).

Wekelijkse controle bij de VK

Zoals gewoonlijk had ik afgelopen dinsdag een afspraak bij de verloskundige. Ondanks al mijn kwalen gedurende de zwangerschap, waren de controles altijd goed. Helaas gaf de bloeddruk meter dinsdag een te hoge druk aan. Toen ik zelf opperde aan de assistent om dan donderdag even langs de huisarts te gaan om te kijken hoe het er dan voor zou staan, zei ze dat het niet schikbarend hoog was en een weekje later was prima. Echter was de verloskundige zelf wel wat ongerust ( “heb je echt geen andere symptomen??”). En wilde ze mijn bloeddruk nogmaals meten. Je verwacht het niet ( uh wel) natuurlijk was hij nog hoger dan een kwartier eerder, maar dit was volgens haar dan weer niet vreemd omdat je je dan drukker maakt.. en inderdaad.. dat deed ik ook. Als ik beloofde dat ik zou bellen als ik me niet goed zou voelen of 1 van de andere symptomen had, dan mocht ik wachten tot donderdag en dan even komen voor een extra controle en het inleveren van urine ( om eventuele zwangerschapsvergiftiging uit te sluiten). ┬áMet een toch overwegend positief gevoel ging ik weg, er zal toch niet nu opeens iets zijn?

Terugkomen op donderdag

Helaas was dat niet zorgen maken van korte duur. Het “als je beloofd dat je belt als je iets merkt” hakte er goed in. Alsof je opeens alle verantwoording zelf krijgt, wat je natuurlijk altijd al hebt maar menn wat een gekmakend gevoel. Zo bewust bezig zijn met of baby nog genoeg beweegt , en of ik me anders voelde was niet echt goed voor me, maar goed. Heb het tot donderdag gered en bij de controle bleek mijn urine schoon te zijn en bloeddruk weer normaal. YES! We hoeven niet naar het ziekenhuis en ik kan gewoon lekker naar huis.

De rest van de week

Deze week staat vooral in het teken van rustig aan doen en nog eens rustig aan doen. Mijn lichaam begint er mee op te houden, mijn bekken doet pijn en slapen is echt niet makkelijk meer. Ik begin me af te vragen waar ik de energie vandaan moet halen, maar gek genoeg gaat het me ook makkelijk af omdat ik weet dat het einde in zicht is! Deze week gezellig met mijn 2 (ook) zwangere vriendinnetjes een broodje gegeten, en het over de naderende bevalling gehad ( zij maar lachen, maar zij komen ook aan de beurt hehe). Nee serieus, angsten en dingen omtrent bevalling bespreken is erg fijn!

Ik heb de enveloppen voor de geboortekaartjes binnen gekregen en die ben ik nu fanatiek aan het schrijven, ik probeer mijn laatste lijstje af te werken ( ik heb zoveeeeel lijstjes gemaakt gedurende deze zwangerschap). Ik ben de laatste dingetjes aan het wassen, en de laatste kleine troepjes in huis aan het opruimen en natuurlijk hier en daar wat poetsen ( nesteldrang!!).

Heb nog wat dingen binnen gekregen van webshops ( shoplogje met foto’s komt er zo snel mogelijk aan ):
– Een superlief shirtje met baby zijn naam erop ( en Team Achternaam) op de achterkant. @stormloet
– Een prachtig boxkleed @handmade_loeties
– Speelkleed en boxmobiel en hangers van @bysafiyyah
– Mijlpaalkaarten @studioinsenouts
– Kerstbroekje en mutsje van @misterawesome_shop
Ook won ik op IG een superleuk shirtje van @maeson_kidsclothing en kreeg ik een kadootje van @iederedageenbeetjemeer

Voorbereiden bevalling

Hoe ik me voorbereid op de bevalling? Hier schrijf ik snel een stukje over!

1475696989018

Leave a Comment