bestron

Slowcooker, wat is dat?

Geloof me, dit wist ik jaren terug ook niet. De term crockpot zoals het in het Engels genoemd wordt zei me niets. Omdat ik een Health – freak als man heb, ben ik daar gelukkig wel achtergekomen!
Een slowcooker is een grote keramische pan, die je in een omhulsel zet die vervolgens op stroom werkt. Je vult het met alle ingrediƫnten voor het maken van je recept, en je eten stooft/suddert/kookt op een laag tempo gaar.

Voordelen van een slowcooker

  • Je stopt alle ingrediĆ«nten rauw in de slowcooker ( je kunt de pan eventueel een dag van te voren vullen en even koud zetten).
  • Je eten wordt klaargemaakt zonder dat je er bij hoeft te blijven om te kijken of het niet te gaar wordt, of aanbrand. Er wordt zelfs gezegd dat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Zelf vind ik dat totaal geen fijn idee, en zit ik de slowcooker dan ook ’s avonds aan of maak ik de inhoud ’s avonds klaar en zet ik hem ’s morgens vroeg aan zodat we aan het eind van de middag lekker kunnen eten.
  • Je kunt makkelijk vretarm eten, je hebt geen boter en of olie nodig bij het bereiden van je product, alleen wat water. Uiteraard heb je ook wel vette recepten..
  • Het eten van groentes wordt een leukere bezigheid, althans vind ik. Omdat de groenten, vlees en overige kruiden 8 uur lang samen aan het garen zijn, smaken zelfs worteltjes lekker! Mooie bijkomstigheid.
  • Vitamines worden beter behouden omdat deze niet worden stukgekookt.
  • Groot voordeel voor ons vind ik dat we de slowcooker altijd zo ontzettend vol doen dat we er in de praktijk vaak 3 dagen van kunnen eten. Het is natuurlijk niet altijd lekker om dagenlang hetzelfde te eten, dus vriezen wij porties in. Dit vind ik zo makkelijk! Uit de vriezer halen , beetje water erbij om op te warmen in een pannetje en je hebt een gezonde maaltijd op tafel.
  • Je huis gaat er lekker van ruiken!!

Nadelen van een slowcooker

Eigenlijk vind ik weinig nadelen aan de slowcooker zitten, maar er zijn er wel wat te bedenken.

  • Je kan , mits je verse producten gebruikt best lang bezig zijn met het snijden van groentes die in de slowcooker gaan.
  • Je moet thuis zijn ( dit vind ik zelf), er wordt gezegd dat dit niet hoeft en het apparaat veilig is.
  • De slowcooker die wij gebruiken is niet geschikt voor kleine porties. Je hebt veel eten, dus een goede eter, een groot gezin en of een vriezer zijn een must!

Welke slowcooker gebruiken wij?

Wij hebben de Bestron DSC65. Dit was een relatief goedkope slowcooker met veel inhoud.

Slowcooker Bestron DSC65

Slowcooker Bestron DSC65

Recepten

Recepten zijn er eindeloos! Vooral in het Engels als je zoekt op crockpot. Gelukkig wordt dit mooie apparaat steeds populairder en vind je inmiddels ook genoeg recepten in het Nederlands. Inmiddels hebben wij al een paar favo recepten die ik graag met je deel! Deze zullen snel volgen.

 

 

 

 

Leave a Comment